Begrafenis verzorgd door ABOVO Uitvaartzorg in Spijkenisse

© Stilbeeld uitvaartfotografie
© Stilbeeld uitvaartfotografie

Bij ABOVO Uitvaartzorg bent u aan het juiste adres voor een keurig verzorgde begrafenis. Er zijn verschillende keuzes met betrekking tot het graf.

Algemeen graf
Bij een algemeen graf worden alleen de rechten voor het begraven betaald. Er worden meerdere overledenen in een graf begraven. Wie dat zijn, bepaalt de gemeente. Voor de nabestaanden zijn dit vrijwel altijd volslagen onbekenden. Bijzetting van nabestaanden van de overledene is dan ook niet mogelijk. De minimale termijn van grafrust voor een algemeen graf is tien jaar. In de gemeente Spijkenisse hanteert men een termijn van twintig jaar.

Huurgraf
Een huurgraf is aan te raden als u de beschikking wil hebben over een graf voor de lange termijn en het de bedoeling is om -te zijner tijd- een nabestaande van de overledene in hetzelfde graf te laten begraven. De gebruikelijke termijn voor een huurgraf is dertig jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.

Iedere gemeente heeft zijn eigen regels met betrekking tot de termijn waarin het graf blijft bestaan en de afmetingen van de grafsteen die mag worden aangebracht.

 

Het werkgebied van ABOVO Uitvaartzorg omvat Spijkenisse, Hekelingen, Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet, Oudenhoorn, Simonshaven, Zuidland, Hellevoetsluis, Nieuw-Helvoet, Nieuwenhoorn, Brielle, Vierpolders, Zwartewaal, Oostvoorne, Rockanje, Tinte, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Delft, Voorburg, Pijnacker, Den Haag, Zoetermeer, Leiderdorp, Leiden, Leidschendam, Wassenaar, Breda, Rozendaal, Waalwijk en Sint-Willebrord.


 

Begraafplaats Hofwijk in Rotterdam

Begraafplaats en crematorium Hofwijk
Begraafplaats en crematorium Hofwijk

Begraafplaats Hofwijk in Overschie (Rotterdam) heeft zowel een begraafplaats als een crematorium.

 

De aula van Begraafplaats Hofwijk in Overschie mag en kan gebruikt worden als aula voorafgaand aan de begrafenis. Tegenwoordig beschikt Begraafplaats Hofwijk ook over koelingsmogelijkheden voor een overledene.

 

Het crematorium heeft geen rouwkamer.

Zuiderbegraafplaats in Rotterdam

De Zuiderbegraafplaats
De Zuiderbegraafplaats

De Zuiderbegraafplaats in Rotterdam-Zuid is één van de meest gebruikte begraafplaatsen.

 

De Zuiderbegraafplaats beschikt over een aula voor rouwdiensten, zowel voor kerkelijke als niet kerkelijke diensten.

Begraafplaatsen in heel Nederland

Begraafplaats Charlois
Begraafplaats Charlois

ABOVO Uitvaartzorg in Spijkenisse kan van alle begraafplaatsen in Nederland gebruik maken. Het bedrijf beschikt dan ook over een landelijke dekking.

 

Veel begraafplaatsen bevinden zich in de omgeving van Spijkenisse, Rotterdam en Den Haag.

 

Dit is de kapel van Begraafplaats Charlois.